Ibland bjuds man på mat och man tänker... "Har vi inte redan lämnat det här stadiet? Vi kan bättre än så här." Det finns ett fräschare, bättre alternativ som om någon anledning inte används, kanske med argumentet "men det är ju så enkelt". Jag tänker främst på saker som:
* burkchampinjoner -den pizzeria som fortfarande använder burksvamp går fetbort
* fruktsallad på burk - konserver är smart förvaring men det råder ingen brist på färsk frukt
* tonfisk på burk - varför förstöra denna fina fisk på det här viset?
* ost på tub... say no more.
Nå, det fanns en tid då allt ovan var nytt och smart och självklart och tillhörde vardagen. Mitt problem är att det fortfarande tillhör vardagen hos somliga. (Jag tänker att dessa individer helt enkelt inte vet bättre och förlåter dem alla, utom pizzeriorna.)
Låt oss ta ett längre steg mot framtiden och lämna dessa kvasi-matvaror bakom oss! Låt oss öppna ögonen för fler områden där matrevolutionen är nära förestående! Låt oss se tillbaka med milda ögon och säga "vi visste inte bättre".
Jag ser fram emot den där väggen med byttor där jag inom snar framtid kan plocka ihop min lösviktspåse av chips: 1 hekto King Edward friterad i solrosolja, 1 hekto Asterix friterad i rapsolja, 2 hekto räfflade Bintje och en extra liten påse med Frieslander friterad i olivolja... Aah!
Men... men... Burkchampinjoner på Pizza är ju så det ska vara! Det är ju mycket godare med de små suddegummina än stora platta blöta saker..
SvaraRaderaMen inte bättre än frasiga, tunna skivor svamp! Du är som en hund som tycker om ben för att den aldrig fått stek. =)
SvaraRadera